De behandeling

Therapeutische voetreflexmassage:

Een therapeutisch behandeltraject wordt gestart met een intakegesprek, waarin de klachten in kaart worden gebracht. We nemen samen een vragenlijst door en je ontvangt een stress reducerende massage. Aan de hand van alle verzamelde informatie stel ik  een behandelplan op. De vervolgbehandelingen duren een 1 uur. Voor en na elke behandeling volgt een korte evaluatie. Door de AVG verordening is het noodzakelijk dat u bij het 1e consult een toestemmingsverklaring tekent.

Ontspanningsmassage:

Wil je een ontspanningsmassage, dan mag je eerst genieten van een voetenbad met Chinese kruiden. Deze kruiden werken ontgiftend en stimuleren de Qi (levensenergie), waardoor de meridianen en organen beter worden gevoed. Tijdens een ontspannende voetreflexmassage komen lichaam en geest tot rust en wordt de energiedoorstroming in het lichaam gestimuleerd. Na afloop voelt men zich ontspannen, fit en vitaal.

Tui Na-massage (Chinese lichaamsmassage):

Tui Na is een massagevorm waarbij druk wordt uitgeoefend op bepaalde punten op de meridianen om de stroom van Qi (levensenergie) te beïnvloeden. Er wordt gebruik gemaakt van draaiende en kloppende bewegingen, waarbij zowel de vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen worden gebruikt. Tui Na is een stevige en indringende massage. Ik geef Tui Na op nek-schouders-rug-armen en hoofd, op de behandeltafel.

Mogelijke reacties na de behandeling:

 • duizelig gevoel
 • slaperig, gapen of juist veel energie
 • meer of minder eetlust
 • blijheid en ruimte voelen
 • tintelingen in handen of voeten

Hiermee maakt het lichaam duidelijk dat er iets in beweging is gezet. Het is niets om je zorgen over te maken. Welke reactie hangt af van welke behandeling je hebt gehad.

 

 • Praktijk Voetbalanz werkt volgens de VoetreflexPlusTM methode, waarbij naast de voeten ook onderbenen en knieën worden mee-gemasseerd. Hierdoor komt een goede doorstroming van de Qi (levensenergie) op gang. Vandaar dat de onderbenen vanaf de knie ontbloot zullen worden.
 • Tijdens de massage lig je op een elektrische behandeltafel en onder een deken. Achtergrondmuziek en essentiële oliën zijn ondersteunende middelen die ik meestal inzet, afhankelijk van je wensen. Na afloop drinken we lauw warm water ter reiniging en ontgifting.
 • Rust, aandacht en vakkennis vind ik belangrijk in mijn werk als voetreflexzonetherapeut.
 • Deze therapie is niet vervangend maar kan een bijzondere aanvulling zijn of ondersteuning bieden aan de reguliere gezondheidszorg. Ik stel geen diagnoses en bij gezondheidsproblemen dien je altijd eerst een huisarts/specialist te raadplegen.
 • Het aantal behandelingen is afhankelijk van de aard van de klacht en het herstel ervan. Bij acute klachten kunnen vier tot zes behandelingen voldoende zijn, in enkele gevallen is één behandeling al genoeg om de klachten te verlichten. Bij chronische klachten moet er na vier behandelingen een duidelijke reactie optreden die duidt op beweging in het (ziekte)proces of het herstel daarvan.
 • In overleg wordt steeds besproken hoe we verder zullen gaan. Het kan zijn dat ik je doorverwijs naar andere behandelaars en of dat ik je ondersteunend blijf behandelen.